2012. augusztus 26., vasárnap

Búbos hús

Még karácsonykor készült, amikor az öcsém elhozta a barátnőjét ebédelni hozzánk. Rögtön belopta magát a szívünkbe, nemcsak a lány :), hanem az étel is :D Nagyon finom, másnap is puha, ha a mikróban egy kicsit átmelegítjük.

Ha maradt előző napról zsemle, amely már száraz lenne önmagában...

Búbos hús

csibetöltelék (2 zsemle, 2 tojás, 1 kk reszelt vöröshagyma, 2 ek étolaj, petrezselyemzöld, majoránna, só, törött bors)
8 szelet sertésborda
5 dkg vaj vagy 2 ek étolaj
5 dkg reszelt sajt (el is maradhat)


A jól kivert, besózott hússzeleteket a zsiradékon vagy roston, illetve teflonedényben zsiradék nélkül mindkét oldalukon kisütjük. Tűzálló tálban egymás mellé ültetjük, mindegyikre 1-1 púpos halom tölteléket nyomunk, és - ha szeretjük -, megszórhatjuk kevés reszelt sajttal is, de anélkül is finom.
Ha zsiradékon sütöttük a húst, az egészet leöntjük a pecsenyelével, ha zsiradék nélkül, akkor mindegyik megrakott hús tetejére borsónyi vajat vagy pár csepp étolajat teszünk. A sütőben felső lángon addig sütjük, amíg a töltelék át nem sült, és a teteje szép piros nem lett. Készíthetjük borjúhúsból is.


A recept kb. 4 személyre szól, már ha valaki 2 darabot is megesz egyszerre :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése