2012. december 8., szombat

Kinder bueno

Megsütöttem a világ egyik legfinomabb süteményét, amely csomagolt változatban kapható a boltokban. De ez sokkal jobb a bolti változatnál! Annak ajánlom, aki imádja és egy szelet sohasem elég neki :) Kávé, cappucino mellé ideális páros. Hogy mennyire édes? Ez ízlés kérdése.

Kinder bueno

A tésztához:
6 tojásfehérje
6 ek cukor
1 ek étolaj
2 ek liszt
2 ek zsemlemorzsa
fél csomag sütőpor
15 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró (nálam az utóbbiból készült)
kb. fél üveg mogyorókrém - NUTELLA
háztartási keksz

A krémhez:
6 tojássárgája
fél liter tej
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarin

A tojásfehérjéket a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Egy kb. 32x24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben vagy tepsi hátulján tesszük a tésztát és megszórjuk a vágott dióval vagy mogyoróval. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.

A tojássárgájákat, a pudingport, a lisztet a fél liter tejből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgájás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A kapott krémet elfelezzük.
A krém egyik felébe belekeverjük a gőz felett megolvasztott csokoládét. Hűlni hagyjuk. A margarint 2 részre osztjuk és belekeverjük a sárga és csokis krémbe.
A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk a tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 3-4 dl tejszínből vert kemény habot rakunk.

Hasonlit a 3 Bitre, csak ebben mogyoró/dió és nutella is van:)
A tészta sütés előtt mogyoróra várva :)

A megsült tészta :)


Isteni finom. Ajánlom a karácsonyi asztalra! A mogyorókrémet könnyebb rákenni, ha előtte a mikróban egy kicsit megolvasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése