2012. december 17., hétfő

Zöldfűszeres tojáskrémmel töltött gombafejek

Valami könnyűre és gyorsra vágytam egyik nap. Körülnéztem a hűtőben, találtam 3 szép nagy darab gombát, volt itthon vaj és tojás, sőt még citromot is találtam a gyümölcsöstálban.

A szilveszteri asztalon is megállná a helyét:

Zöldfűszeres tojáskrémmel töltött gombafejek

3 közepes gombafej, megtisztítva
fél citrom leve


A krémhez:
3 dkg vaj
fél csokor tárkony, finomra aprítva
fél csokor petrezselyem, finomra aprítva
fél csokor metélőhagyma, finomra aprítva
2 főtt tojás, lereszelve
1 piros húsú paprika, kis kockákra vágva

A megtisztított gombafejeket sós citromos vízben leforrázzuk, majd lecsepegtetjük és leszárítjuk  A vajat habosra kikeverjük, és a finomra aprított zöld fűszerekkel összedolgozzuk, majd a reszelt tojást beleforgatjuk. A krémet csillagcsöves nyomózsákba tesszük és a gombafejekbe töltjük a masszát. Piros színű paprikakockákkal megszórva és metélőhagymával díszítve tálaljuk.



Finom volt. Habár 1 főtt tojás is elég a krémhez, de egyért nem kapcsolom be a tűzhelyet :) Piros paprika híján zöld paprika is megteszi dísznek, fő, hogy ropogós volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése