2013. március 29., péntek

Eperzselés pudingkehely és almás trifle

Próbálkoztam a zselatinnal, hogy mikor már élesben megy a készülődés húsvétra, ne okozzon gondot. Igen, ezek a pohárkrémek még 1 héttel ezelőtt készültek, mikor az öcsém még egyszer hazajött húsvét előtt, mert a mostani hétvégét Londonban tölti a barátnőjével együtt a haverjánál és feleségénél.
Pohárkrémek készültek, mert nem tudtam dönteni a gasztroblogok és a szakácskönyvek tengerében. Nagyon bőséges kinálattal rendelkeznek már most és még igy is születnek mindennap újabb és újabb csodák.
Legalább kipróbáltam az eperport, amit úgy kaptunk az egyik ismerőstől.

Eperzselés pudingkehely

A zseléhez:
40 dkg eper (most nálam eperpor cukorral édesitve, igy tovább nem izesitettem)
1 kis tasakos szintelen tortazselé
3-4 ek cukor
3 dl viz

A pudingkrémhez:
2 csomag vanilia pudingpor (főzésnélküli)
5 dl tej
3 dl tejszin

Az epret megmossuk, leszáritjuk, majd kis kockákra felvágjuk vagy villával összenyomkodjuk. A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük 3 dl vizzel és kevergetve felforraljuk. 1 percig forraljuk, aztán levesszük a tűzről. Az eperre öntjük, összekeverjük és 6 kehelybe elosztjuk. Hűtőbe tesszük, mig teljesen megdermed.
A pudingporokat a tejjel kikeverjük. A tejszint habbá verjük és utána a pudinghoz keverjük. A lehűlt zselére kanalazzuk és tálalásig visszatesszük a hűtőbe. Diszithetjük eperrel és tejszinhabbal.




Almás trifle

80 dkg alma
10 dkg nádcukor
pici szerecsendió, citromlé
1 csomag főzésnélküli vaniliás pudingpor
3 dl tej
10 dkg babapiskóta

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és egy kevés citromlevet, és addig pároljuk, amig a leve el nem párolog. Izesitjük szerecsendióval és félretesszük hűlni. Közben a babapiskótákat apróra tördeljük. A pudingporokat kikeverjük a tejjel. Poharakba rétegezzük úgy, hogy egy sor babapiskóta, rá egy réteg párolt alma, majd puding, és még egyszer megismételjük a rétegezést. Tejszinhabbal is tálalhatjuk. Hűtőben hagyjuk összeérni az izeket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése