2013. június 9., vasárnap

Párizsi tejszínhabos csokoládés szelet

Anyukám már nagyon unta a megszokott pudingkrémes és az egyszerű tejszinhabos süteményeket. Ezért az interneten utánanéztem, hogy mivel dobhatnám fel a finomságok kinézetét.

Párizsi tejszinhabos csokoládés szelet

A tésztához:
10 tojás
30 dkg porcukor
20 dkg rétesliszt
2 ek kakaópor
1 kk sütőpor

A krémhez:
25 dkg margarin vagy vaj
15 dkg porcukor
2 csomag vaniliás pudingpor
5 dl tej

Ezenkivül:
6 ek cappuccinópor (csokis izesitésű a legjobb)
250 ml viz
babapiskóta vagy piskótatallér

A párizsi krémhez:
5 dl habtejszin
2 tejcsokoládé

A tésztához való alapanyagokból 2 lapot sütünk külön tepsiben a következőképpen: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot, majd a tojássárgájákkal fokozatosan elkeverjük. Végül a sütőporos lisztet is a kakaóporral is simára keverjük. Sütőpapiros tepsibe öntjük a masszát és előmelegitett sütőben 190 fokon kb. 8 perc alatt megsütjük az egyik lapot. A megsült tésztalapokat hagyjuk kihűlni. Majd a kihűlt piskótatésztákról lehúzzuk a sütőpapirt.
Ezalatt elkészitjük a krémet: a 2 csomag vaniliás pudingport a fél liter tejben sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a porcukorral habosra kevert margarinnal is simára keverjük.
A krém 2/3-át az egyik kihűlt tésztalapra kenjük.
A 6 ek cappuccinoport a 2,5 dl forró vizben elkeverjük. Hagyjuk kihűlni. Belemártjuk a piskótát a cappuccino-ba és a krémes piskótalapra rakjuk egymás mellé. Ha maradt a cappucino-ból, azt megihatjuk :D
A párizsi krémet az előző nap tanácsos elkésziteni, mert a krémnek hideg helyen kell dermednie. 
A habtejszint egy edénybe öntjük a csokoládéval együtt. Addig főzzük, amig a csokik el nem olvadnak benne. A tejszinnek fel kell forrnia! Levesszük a tűzről az edényt, hagyjuk kihűlni a párizsi krémet és a hűtőbe tesszük dermedni, hogy másnap felhasználhassuk.
Másnap sima krémmé keverjük egy robotgép segitségével a legmagasabb fokozaton. Vigyázzunk, hogy ne együk meg az egészet, ugyanis a párizsi krém nagyon FINOM! A krémet a piskótákra kenjük és befedjük a másik piskótalappal, amelyre rákenjük a maradék pudingkrémet.




Tetejére készithetünk még 100 g fehér csokoládéból és 200 ml savanyú tejszinből krémet, amelyet vizgőz felett megolvasztunk. A piskóta tetején egyenletesen elsimitjuk. Megszórhatjuk kakaóporral is.

(Forrás: www.mimibazar.sk)

1 megjegyzés:

  1. Mekkora tepsiben sütöd, illetve mekkora adAG LESZ EBBŐL A FINOMSÁGBÓL?

    VálaszTörlés