2013. június 9., vasárnap

Sörszivacs

Ismét Móninál jártam és sikerült választanom tőle egy igéretesnek hangzó harapnivalót a Váncza-projektből.

Sörszivacs

A tésztához:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsir
izlés szerint só
tejföl

A töltelékhez:
köménymag
reszelt sajt

Tetejére:
tojássárgája

A tésztához való lisztet és a sütőport összekeverjük a zsirral és annyi sóval és tejföllel összegyúrjuk, amennyi szükséges, hogy lágy rétestésztát kapjunk. Kinyújtjuk, tojással megkenjük, megszórjuk kevés köménymaggal, sok reszelt sajttal, összehajtjuk. Ezt megismételjük 4-5 alkalommal. Végül fél ujjnyi vastagra nyújtjuk és gyufadoboz nagyságúra vágjuk. Tetejét megkenjük tojássárgájával. Reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegitett sütőben 180-190 fokon szép sárgára sütjük.
Ügyeljünk arra, hogy csak a tetejét kenjük meg, mert ha az oldalára is jut a tojássárgájából, nem lesz szép magas.


Féladagot készitettem, amelyből kb. 12 db lett, amely elfért egy tepsin. A szüleim elkapkodták a pihe-puha, omlós kekszeket:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése