Ismét Móninál jártam és sikerült választanom tőle egy igéretesnek hangzó harapnivalót a Váncza-projektből.
Sörszivacs
A tésztához:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsir
izlés szerint só
tejföl
A töltelékhez:
köménymag
reszelt sajt
Tetejére:
tojássárgája
A tésztához való lisztet és a sütőport összekeverjük a zsirral és annyi sóval és tejföllel összegyúrjuk, amennyi szükséges, hogy lágy rétestésztát kapjunk. Kinyújtjuk, tojással megkenjük, megszórjuk kevés köménymaggal, sok reszelt sajttal, összehajtjuk. Ezt megismételjük 4-5 alkalommal. Végül fél ujjnyi vastagra nyújtjuk és gyufadoboz nagyságúra vágjuk. Tetejét megkenjük tojássárgájával. Reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegitett sütőben 180-190 fokon szép sárgára sütjük.
Ügyeljünk arra, hogy csak a tetejét kenjük meg, mert ha az oldalára is jut a tojássárgájából, nem lesz szép magas.
Féladagot készitettem, amelyből kb. 12 db lett, amely elfért egy tepsin. A szüleim elkapkodták a pihe-puha, omlós kekszeket:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése