2013. szeptember 14., szombat

Csokis kakaóital

Úgy jártam a minap, hogy elszámoltam a kelt tésztához a tölteléket. Akkor kissé gondban voltam, hogy miként tároljam és egyáltalán mire használjam fel a Limara nevéhez fűződő turbó csokis kifli masszáját. Aztán jött az ötlet:

Csokis kakaóital

120 g étcsokoládé
2 ek kakaópor
10 dkg cukor
3 dl tej

Az étcsokoládét a kislyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük a kakaóporral és a cukorral. A tejet egy lábasba öntjük és felforraljuk. Folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen vagy kifusson. A forró tejbe beleszórunk 2 evőkanálnyi csokis-kakaóporos cukrot. Ajánlatos egy habverővel kavarni, hogy feloldódjon. Beleöntjük egy bögrébe. Azonnal elfogyasztjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése