2013. szeptember 9., hétfő

Cukkinilepények

Nézegettem a leszedett cukkiniket a ládában, hogy mit kezdhetnék velük. Aztán jött az ötlet, hogy tegyek bele sárgarépát és krumplit lereszelve. És mivel nálam hódit a kukoricapelyhes, vagyis a cornflakes zsemlemorzsa, ezért az is került bele.

Cukkinilepények

1 közepes méretű cukkini vagy 2 kisebb cukkini
1 közepes méretű burgonya
1 db sárgarépa
1 tojás
4 ek liszt
2 ek cornflakes zsemlemorzsa
gyros fűszerkeverék
sültkrumpli fűszerkeverék


A cukkinit, a sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, lereszeljük a nagylyukú reszelőn. A cukkinit hamarabb is lereszelhetjük és megsózhatjuk, hogy kieressze a felesleges vizét. Csavarjuk ki, hogy ne ázzon el a massza. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a zsemlemorzsát (akinek nincs kukoricapelyhes zsemlemorzsája, az tehet bele akár darált száraz kiflit is), fűszerekkel izesitjük. Ha szükséges, adhatunk még hozzá lisztet vagy zsemlemorzsát is. A massza ne legyen hig, se túl kemény. Egy száraz serpenyőt felhevitünk, majd egy evőkanálnyit beleadagolunk, amelyet sütőlapáttal ellapitunk. Egyszerre 3-4 darabot is süthetünk. Ha nem vagyunk járatosak a sütésben, akkor egy ecset segitségével olajjal kikenhetjük a serpenyőt, egy csipetnyi lisztet beleszórunk és ha már serceg az olaj, akkor mehet bele a zöldséges massza. Mindkét oldalát megsütjük. Tálalhatjuk hasábburgonyával, rizzsel. Leves mellé is adhatjuk, de önmagában is nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése