2013. szeptember 24., kedd

Cukkinis-szalonnás melegszendvics

Ebben a hideg őszi időjárásban jólesik a kedvenc bögrénkből inni a teát. Jár mellé melegszendvics is!
Már megint cukkini és megint a kedvenc szendvicskrém. Hiába megunhatatlan :) Most hirtelen ötlettől vezérelve került bele petrezselyem és tárkony is. Nem lett rossz, sőt!

Cukkinis-szalonnás melegszendvics

1 fej vöröshagyma
kevés étolaj
1 közepes méretű cukkini
20 dkg szalonna
fél tubus kinyomós sajt
3 dl tej
1 ek liszt
só izlés szerint
petrezselyem
tárkony (elhagyható)

Egy kevés étolajon megpiritjuk az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a kockákra vágott meghámozott cukkinit és a szalonnát szintén kockákra vágva. Mig sülnek, addig egy pohárba öntjük a tejet és elkeverjük a sajttal és a liszttel. Hozzáadjuk a sült cukkinihez és szalonnához, sűrűsödésig főzzük. Időnként megkeverjük, hogy egyenletesen jusson mindenből és nehogy odakapjon. Addig előveszünk egy tepsit, amit sütőpapirral kibélelünk, rárakjuk a felszeletelt kenyereket és a sütőt előmelegitjük 180 fokra. Ezt megtehetjük még a melegszendvicskrém elkészitése előtt is. Vehetünk elő egy tányért vagy tálat is, amelyen a sajtot reszeljük le. A kenyereket megkenjük a masszával, egy kanál vagy villa segitségével, és bőven megszórjuk a reszelt sajttal. Mehet be a sütőbe, ahol addig sülnek, amig a sajt el nem olvad vagy meg nem pirul. Attól függően, hogy milyen sajtot vásároltunk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése