2013. szeptember 27., péntek

Maradék húsból fasirt

Úgy esett e rém eset, hogy nem ettük meg az összeset. Mármint az összes húst a pörköltből, sőt megmaradt a húslevesből a főtt hús és még a kirántott hús is. És hogy mi lett a sorsa a maradék húsoknak? A bejegyzésből máris kiderül. Mindössze annyit fűznék hozzá, hogy nem irok pontos mennyiségeket, mert függ, hogy mennyi hús maradt ki. Akár még a húslevesben főtt zöldségeket is hozzáadhatjuk.

Maradék húsból fasirt

maradék főtt hús
maradék kirántott hús
maradék csibehús a pörköltből
1 ek főtt burgonya
só, bors
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

A panirozáshoz:
zsemlemorzsa

Ledaráljuk a maradék húsokat a húsdarálón, majd a vöröshagymát is átnyomjuk rajta. A darált húshoz adjuk a lereszelt fokhagymát, a sót, a borsot, a burgonyát is. Ha nem állna össze a massza, egy nyers tojást is rakhatunk bele. Egy másik tálba öntjük a zsemlemorzsát, a masszából csipünk egy darabot, golyóvá formáljuk és meghempergetjük a zsemlemorzsában. Kezünkkel vagy egy sütőlapát segitségével akár húspogácsákat is süthetünk belőle. Egy serpenyőben bő olajat hevitünk, majd a forró olajban kisütjük mindkét oldalukat. Bármilyen köret jól illik hozzá.



Olyan ügyesen fotóztam, hogy nem látszik, hogy a fasirtgolyók egy üvegtálban, pontosabban a jénai tálban kuksolnak :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése