2013. szeptember 6., péntek

Tepsis tarja

Múlt vasárnap, mikor nem tudtuk, hogy mi legyen az ebéd, anyumnak eszébe jutott, hogy a keresztanyám a sütőben sütött egy nagyon finom húst, amelyet előbb fent a gáztűzhelyen kisütött, hogy legyen szaftja is. Nem elhanyagolható szempont, hogy a panirozása sem mindennapi. Azóta még egyszer elkészült, és hogy ne az utolsó pillanatban kelljen telefonálni, hogy mi kell hozzá, el is kérte a receptjét. Most pedig megosztom Veletek is, hogy ezzel is bővüljön a családi recepttár:

Tepsis tarja

4 nagyobb szelet tarja (kb. 1 kg)
1,5 dl viz
1 ek mustár
1 ek ketchup
1/4 csomag Palmarin/Cera
1 kk ételizesitő, bors

A húst kiklopfoljuk, sózzuk. Prézlibe, majd tojásba forgatjuk, hirtelen kisütjük. Lerakjuk egy tűzálló tálba, rá a levet, tetejére hagymát, gombát és kukoricát rakunk és megsütjük.






1 megjegyzés: