2013. október 27., vasárnap

Almakrém

Néhány napig élvezhettük a napocska melegét. Szinte már strandolásra alkalmas idő volt. A ragyogó napsütést kihasználva összeütöttem egy kis hideg pohárkrémet.

Almakrém (6 főre)

500 g alma
50 g kristálycukor
kevés viz

A krémhez:
3 dl tej
2 tojás
60 g kristálycukor
1 csomag vaniliás cukor
15 g étkezési keményitő

Az almákat meghámozzuk, a csutkájukat eltávolitjuk, felszeleteljük kockákra. Belerakjuk egy edénybe, rászórjuk a kristálycukrot, kevés vizzel felöntjük és üvegesre pároljuk. Hagyjuk kihűlni és kelyhekbe adagoljuk.
Mig hűl, addig megfőzzük a krémet: egy habüstbe rakjuk a tejet, a tojássárgájákat, a kétfajta cukrot és az étkezési keményitőt. Egy forrásban levő vizzel teli edény felé rakjuk és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni és belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjehabot. Az almákra rakjuk a krémet és tejszinhabbal tálalhatjuk.





Felhasználhatjuk az almabefőttet, ha nincs otthon friss alma. Piritott mandulapehellyel megszórva is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése