2013. október 25., péntek

Majonézes burgonyasaláta

Családi ünnepek alkalmával gyakran előkerül ez a recept.

Majonézes burgonyasaláta

1 kg héjában főtt burgonya
1 üveg majonéz
2-3 ek tartármártás
1 ek mustár
izlés szerint apróra vágott ecetes uborka
sárgarépa, zöldborsó, kukorica izlés szerint

A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, burgonyaszeletelőn lekockázzuk. Hozzáadjuk a majonézt, a tartármártást, a mustárt, a zöldségeket. Összekeverjük. Ha nem elég pikáns, akkor ráönthetjük az ecetes uborka levét (nem kell sok!) vagy csinálhatunk 2 dl viz, 1 ek ecet és 1 fej reszelt vöröshagyma keverékéből öntetet. Hűtőbe tesszük néhány órára, hogy összeérjenek az izek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése