Egyre hidegebbek a nappalok, nemcsak az éjszakák. Ilyenkor jólesik egy kis forró leves:
Zöldségleves
3 közepes méretű krumpli
2 karalábé
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 fehér répa
vaj
petrezselyemzöld
1 db tyúkhúsleveskocka
só
viz
A zöldségeket meghámozzuk, a krumplit kockákra vágjuk, a vöröshagymát apró darabokra szeleteljük fel, a két fajta répát karikákra vágjuk, a karalábét csikokra vágjuk. Egy kevés vajat felolvasztunk egy edényben, rádobjuk a felszeletelt zöldségeket és megpiritjuk. Felöntjük vizzel. Sózzuk. Ha felforrt a viz, hozzáadjuk a tyúkhúsleveskockát. Addig főzzük, amig a zöldségek, főleg a krumpli, megpuhulnak. Petrezselyemzölddel diszitve tálalhatjuk.
A receptet a Varecha nevű szlovák receptgyűjteményből vettem, némi módositással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése