2014. augusztus 25., hétfő

Rablónyárs

Nagyon szeretem ezt az ételt, amelyet változatosan is el lehet késziteni. Felhasználhatjuk a maradék kolbászt, a húskészitményeket, a zöldségeket, a csibehúst, de süthetjük együtt a tarjával is, ahogy nálam készült. Mennyiségeket nem irok, mert nem mértem :)
Ráadásul cukkini is sült, ami meglepően finomnak bizonyult. Próbáljátok ki, ha még terem a kertetekben!

Rablónyárs

burgonya
cukkini
kolbász
szalonna
hagyma
kötözött szalámi/szafaládé/krinolin
tarja

Ezenkivül:
hústű vagy hurkapálcikák
étolaj

A burgonyát, a cukkinit meghámozzuk és felszeleteljük. A burgonyát karikákra vágjuk, a cukkinit felkockázzuk. A kolbászt és a kötözött szalámit felkarikázzuk. A hagymát megpucoljuk, és karikákra szeljük. A szalonnát csikokra vágjuk. A tarjaszeleteket egy kevés étolajjal kikent magasfalú tepsibe rakjuk. A sütőt előmelegitjük 200 fokra. A hústűre vagy hurkapálcikákra feltűzdeljük a zöldségeket, a kolbászt, a szalonnát és a kötözött szalámit felváltva. Krumplival kezdjük és azzal is fejezzük be. Egy tálban összekeverjük a kimaradt darabokat, ha valamelyikből kevesebb van, tesszünk még hozzá. Rárakjuk a tarjákra és köré, hogy a tepsit kitöltse. Végül rákerül a hústűre feltűzdelt rablónyárs is. Egy kevés étolajjal meglocsoljuk. Kb. 30 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő!




 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése