2014. szeptember 22., hétfő

Forró almaital

Egyre jobban távolodunk a nyártól és egyre jobban az ősz jellemzői köszöntenek ránk. Bármerre járunk, falevelek hullanak a lábunk elé. Diók koppannak az avarba, seregélyek vesznek össze egy-egy érett szőlőfürt miatt.
Lassan nemcsak az éjszakák, de a nappalok is egyre hűvösebbek lesznek. A lenge öltözetet fokozatosan felváltja a réteges öltözködés, ám még így is megeshet, hogy a végtagjaink hidegek maradnak egy kiadós séta után. 
Kitünően felmelegíti az átfagyott kezeket és lábakat:

Forró almaital

4 alma
600 ml víz
egy darabka fahéjrúd
1-2 ek méz

Az almát szeletekre vágjuk, a vízzel és a fahéjjal együtt feltesszük forrni. Addig főzzük, amig az almaszeletek meg nem puhulnak. Leszűrjük az almalevet és mézzel ízesítjük. Még melegen fogyasszuk el.



1 megjegyzés:

  1. Kedves Andrea!
    Remek kis őszi gyümölcsös itóka :)
    Ha van kedved játszani a 66. VKF kiírásának tökéletesen megfelelne ez a recept, szívesen látnálak vele az összefoglalóban ;)
    http://sunisuti.blogspot.hu/2014/08/66-vkf-kiirasa.html
    Szép napot!
    Süni

    VálaszTörlés