2014. december 16., kedd

Hókifli

Tegnap este ismét sütöttünk anyuval. Kipróbáltuk a néhány napja közzétett hókifli receptjét. Dióval és mákkal töltöttük meg. Több mint 50 darabot kaptunk ebből a mennyiségből.

Hókifli

A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin vagy zsír
csipetnyi só
2 kk cukor
kb. 2 - 2,5 dl tejföl

A töltelékhez:
2 tojásfehérje
10 dkg cukor (porcukrot használtunk)
20 dkg darált dió vagy 10 dkg darált dió és 10 dkg darált mák
ízlés szerint vaníliás cukor
csipetnyi só

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba csomagoljuk, amíg elkészül a töltelék.
A töltelékhez a tojásfehérjét felverjük a cukorral és a sóval, majd beleforgatjuk a darált diót. A mákos is ugyanígy készül el.
A tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy nagyobb pohárral, kb. 7 cm átmérőjű köröket szúrunk ki. A szélére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük, összenyomkodjuk és kiflivé formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 perc alatt készre sütjük.
Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Sütés után azonnal puha lesz.
Készíthetjük meggyes, túrós és gesztenyés töltelékkel is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése