2015. április 8., szerda

Túrós-barackos torta

Általában a születésnapomat húsvétkor ünnepelem meg, mert ilyenkor együtt van a család. Talán tréfának szánta a sors, hogy éppen április elsején születtem meg :) Viszont apukám is a napokban töltötte be a 57-et. Ő március tizennegyedikén született. Igy hát 2 torta is dukált húsvétkor. Azonban a tortákról a gyertya elmaradt, mert csak 3-as, 5-ös és 0-ás számú gyertyáink voltak. A torták ize viszont kárpótolt mindenért.
Az egyik torta a Finom izek varázsa honlap receptje szerint készült.

Túrós-barackos torta

A piskótatésztához:
5 tojás
5 ek kristálycukor
5 ek liszt
5 ek meleg viz
fél csomag sütőpor

A krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaniliás puding
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
25 dkg tehéntúró
1 citrom
1 ek zselatin
2 dl tejszinhab
barackbefőtt

Megsütjük a piskótatésztát kapcsos tortaformában. A megsült piskótatésztát hagyjuk kihűlni, majd középen kettévágjuk.
A tejet a pudingporral felfőzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudinggal robotgép segitségével habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. A zselatint kevés vizben feloldjuk, hozzákeverjük a krémhez. A barackot felkockázhatjuk és a krémbe keverhetjük, vagy a szeleteket fektetjük a tésztára. Hagyjuk, hogy a zselatinos krém megdermedjen, közben a habtejszint verjük kemény habbá. Amikor a krémünk állaga már nem folyós, a tejszinhab felét adjuk a krémhez, ettől nagyon finom lágy állagot kapunk. Fektessük le az egyik tortalapot, vékonyan kenjük be a krémmel, erre rakjunk barackszeleteket, ismét krémmel takarjuk le. Helyezzük rá a másik piskótatésztát és a maradék krémet kenjük rá.
Diszitsük tejszinhabbal és barackkal a tortát.
Ajánlom mindenkinek. Nem túl édes torta, kissé savanykás.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése