2015. június 7., vasárnap

Házi chips

Jóval a nyár előtt készítettem ezt a népszerű ropogtatnivaló egészségesebb változatát. Az igazat megvallva, frissen a sütőből kivéve finomabb, kihűlve ugyanis már nem annyira ízletes. Ági receptje.

Házi chips (2 adag)

4 nagyobb sütni való burgonya
2 ek olívaolaj
fél ek citromlé

frissen őrölt színes bors

A burgonyát alaposan megsikáljuk, a hibás részeket kivágjuk, majd uborkagyalun vékonyra szeleteljük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy nagy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapirral.
A felszeletelt burgonyát tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a citromlevet, meghintjük borssal, majd jó alaposan átforgatjuk, hogy minden szelet egyformán ízesítve legyen.
A burgonyaszeleteket a tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy ne fedjék egymást, sózzuk, majd az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már szépen hólyagosodik, és elkezd pirulni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése