2016. augusztus 12., péntek

Sajtos-fokhagymás cukkinitócsni és cukkinichips

Sajtos-fokhagymás cukkinitócsni és cukkinichips

Cukkini cukkini hátán. A kertünkben bőven termett idén is cukkini. Akár az interneten található összes cukkinireceptet kipróbálhatjuk, ha nem kapunk mérgezést tőle :D

Sajtos-fokhagymás cukkinitócsni

1 közepes méretű cukkini
1 tojás
50 g reszelt sajt
1 közepes méretű burgonya
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb méretű vöröshagyma
1 ek finomliszt
só, bors izlés szerint

A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük a vastag lyukú reszelőn. Kissé állni hagyjuk, majd kicsavarjuk belőle a levet. Hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, a finomra reszelt vöröshagymát, az átnyomott fokhagymát, a meghámozott, lereszelt burgonyát és a reszelt sajtot. Végül hozzáadjuk a lisztet is. Összekeverjük és kevés étolajon megsütjük mindkét oldalát.




Cukkinichips

1 cukkini
extra szűz olivaolaj
40 g reszelt sajt
20 g zsemlemorzsa

őrölt fekete bors

A cukkinit, ha zsenge, karikákra vágjuk, ellenkező esetben, meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy tálba beleöntjük az olivaolajat és a cukkinikarikákat megfürdetjük benne. Egy másik tálba kerül a reszelt sajt és a zsemlemorzsa. Összekeverjük a sóval és a borssal. A cukkinit meghempergetjük a sajtos zsemlemorzsában. Előmelegitett sütőben 220 fokon kb. 20-25 percig sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése