2018. március 20., kedd

Surimi saláta

A Nosalty szerint: A surimi (japán szó: pürésített húst jelent) felaprított halból készített sűrű pép.
Az elnevezés eredetileg az előállítás módjára utal; Európában Surimi elnevezéssel a rákhúst imitáló rudacskákat illetik.

Surimi saláta

1 csomag fagyasztott surimi
2 ek majonéz
1 csokor újhagyma

A fagyasztott surimit kibontjuk a csomagolásából, majd kis kockákra vágjuk. Az újhagymát apró karikákra vágjuk. Mindent beleteszünk egy tálba, majd elkeverjük a majonézzel.

TIPP: Ha nem bírja a gyomrunk a nyers halat, meg is süthetjük előtte, de tanácsolom, hogy kockákra vágva tegyük a serpenyőbe, mert a sült étel megégetheti a kezünket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése