2018. március 14., szerda

Tojásmentes bukták lekvárral töltve

Tojásmentes bukták lekvárral töltve

A tésztához:
750 g finomliszt
3 dkg élesztő
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
200 ml étolaj
375 ml langyos tej

A töltelékhez:
lekvár

100 ml langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, 1 ek cukrot teszünk és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, csipetnyi sót adunk hozzá, majd a többi alapanyagot is hozzáadjuk, végül az élesztőt. Sima, rugalmas tésztává gyúrjuk, amelyet letakarva meleg helyen hagyjuk megkelni.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és 3 egyenlő részre osztjuk. Minden részt szétsodrunk és négyzetekre vágunk, amelynek közepébe lekvárt rakunk és alaposan betakarjuk. A kész buktákat olajjal megkent tepsire rakjuk, ahol hagyjuk még kelni. Minden buktát olajjal megkenünk és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 20 percig sütjük aranybarnára.
TIPP: Nagyon finom szilvával is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése