Nemcsak édes gofrit süthetünk a gofrisütőben, de készülhet sós változat is.
Bazsalikomos sós gofri paradicsomos szósszal
4 tojás
2,5 dl tej
1,5 dl szódavíz
27 dkg finomliszt
1 db hagyma finomra reszelve
12 db friss bazsalikomlevél felaprítva
1 kk só
1,5 dl étolaj
Tetejére:
paradicsomszósz olívabogyóval és bazsalikommal gazdagítva
15 dkg reszelt sajt
Egy tálban géppel jól összekeverjük a hozzávalókat. Előmelegítjük a gofrisütőt, és kisütjük a tésztát. Az első gofri alá pici olajat öntsünk, a többi alá már nem kell.
A kész gofrikra rákenjük a paradicsomos szószt, megszórjuk reszelt sajttal és azonnal tálaljuk.
TIPP: Tölthetjük milánói szósszal, bolognai szósszal vagy bármivel, amit szeretünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése