A melegebb napokra.
Csokoládéfagylalt
3 dl tej
3 dl habtejszín
4 tojássárgája
18 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
100 g 70%-os étcsokoládé
csipetnyi só
reszelt narancshéj
Felmelegítjük a tejet, a tejszínt és a vaníliás cukrot. Gőz felett 1-2 ek víz hozzáadásával felolvasztjuk az étcsokoládét, teszünk bele egy csipetnyi sót, majd félretesszük. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejszínes tejet. Visszatesszük a tűzre és elkezdjük krémessé főzni. Közben hozzáöntjük az olvasztott étcsokoládét, és hozzáadjuk a reszelt narancshéjat. Ha elkészült, lehűtjük és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése