2018. április 8., vasárnap

Sajtos ropi

Kitűnő rágcsa délutáni tévénézéshez vagy csak úgy.

Sajtos ropi

25 dkg liszt
13 dkg vaj
1 dl natúr joghurt
10 dkg finomra reszelt, karakteres ízu sajt
só, bors

Tetejére:
1 tojássárgája

A lisztet késes betétű robotgéppel vagy hideg ujjakkal összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a sajtot, a joghurtot, sózzuk, borsozzuk. Fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
4 részre vágjuk a tésztát és sütőpapíron egyenként 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Ha téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, könnyű lesz vele dolgozni. Jól jöhet a vonalzó: ráfektetjük a tésztára, és mellette éles késsel vékony csíkokra vágjuk a tésztát. Egyenletes, szép lesz.
Kicsit széthúzzuk a csíkokat, nehogy összesüljenek. Tetejét lekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütjük 10-15 perc alatt. Figyeljünk rá, mert gyorsan sül!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése