2018. április 21., szombat

Sztracsatella muffin

A recept Stahl Judittól származik.

Sztracsatella muffin

10 dkg tej- vagy étcsokoládé
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 kk vaníliaaroma
2 tojás
3-4 ek habtejszín
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor

A muffinformákat kibéleljük muffinpapírral. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A csokit apróra vágjuk vagy tördeljük, a lisztet elkeverjük a sütőporral.
A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a vaníliaaromával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól összedolgozzuk. A masszát kevés tejjel vagy tejszínnel fellazítjuk, és hozzákeverjük fakanállal a sütőporos lisztet és az apróra vágott csokit.
A tésztát a formákba kanalazzuk és 30 perc alatt készre sütjük.

TIPP: Ha féladagot készítünk, a muffinforma üres részeibe vizet öntsünk, így nem ég meg a muffinformasütő. Ha muffinpapirunk nincs otthon, akkor kenjük ki a formákat margarinnal vagy vajjal. De lehet a muffinpapírokat is kikenni, hogy a tészta egy része ne a papíron maradjon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése